Skip to content
Mengapa Bayi Anda Lebih Memerlukan Balsem Bibir Daripada Anda

Mengapa Bayi Anda Lebih Memerlukan Balsem Bibir Daripada Anda

  1. Fungsi Penghalang Bibir Lebih Lemah Daripada Bahagian Kulit Yang Lain

Bibir hanya mempunyai lapisan kutin yang nipis, hanya 1/5~1/3 daripada ketebalan kulit yang lain, dan tidak mempunyai kelenjar sebum, yang tidak dapat merembeskan minyak untuk membentuk filem pelindung. Struktur sedemikian membawa kepada fungsi penghalang yang lemah pada bibir, dan kelembapan sangat mudah hilang. Jika ia tidak dilindungi dalam masa, ia mudah kering dan retak kulit, malah menyebabkan masalah seperti cheilitis.

  1. Bibir Bayi Lebih Nipis Dan Memerlukan Lebih Perlindungan Daripada Orang Dewasa

Epidermis bibir bayi hanya 1/10 daripada bibir orang dewasa, jadi fungsi penghalang lebih lemah dan lembapan lebih mudah tersejat. Lebih-lebih lagi, bayi mempunyai air liur dan air liur yang boleh merengsakan kulit dan menyebabkan tindak balas keradangan, jadi bibir bayi perlu dijaga sepanjang musim.

  1. Cara Memilih BabyLip Balm

Pemilihan balsem bibir terutamanya bergantung pada minyak, yang biasanya mengandungi minyak sayuran dan minyak mineral. Minyak sayuran bukan sahaja boleh membentuk filem pelindung untuk menguatkan fungsi penghalang bibir, tetapi juga menyediakan nutrien untuk kulit bibir untuk mencapai penghidratan dan kelembapan. Dengan keupayaan air yang menghidrat dan mengunci, minyak sayuran lebih baik daripada minyak mineral, dan kulit terasa lebih ringan dengan minyak sayuran.

Balsem bibir bayi Aiwibi diperkaya dengan minyak camellia asli. Minyak camellia semulajadi menjadikannya berbau harum dan kelihatan segar. Balsem berkhasiat boleh membantu melegakan kekeringan bibir yang disebabkan oleh kesejukan, cahaya matahari dan lain-lain, dan menjaga bibir cantik bayi dengan baik.

Leave a comment

Your email address will not be published..

Cart 0

Your cart is currently empty.

Start Shopping