Skip to content
Adakah Bayi Saya Memerlukan Suplemen Kalsium?

Adakah Bayi Saya Memerlukan Suplemen Kalsium?

0 - 6 bulan

Menurut Pertubuhan Kesihatan Sedunia, susu ibu sudah membekalkan kalsium pemakanan yang mencukupi untuk bayi, dan kandungan kalsium formula adalah berdasarkan susu ibu sebagai rujukan, jadi tidak perlu risau tentang kekurangan kalsium pada bayi yang minum susu ibu secara normal. dari umur 0-6 bulan.

Bayi pramatang adalah unik, dan American Academy of Pediatrics mengesyorkan suplemen kalsium dan fosforus, serta suplemen khas yang direka untuk bayi pramatang, sebagai tambahan kepada suplemen vitamin D.

 

 

7 - 12 bulan

Cadangan pengambilan kalsium untuk bayi umur ini ialah 250 mg sehari, sedikit peningkatan dari 0 - 6 bulan.

American Academy of Pediatrics mengesyorkan agar bayi pada usia ini diberi susu ibu atau susu formula, dengan campuran bijirin, sayur-sayuran, daging, yogurt, jus dan makanan tambahan lain yang munasabah.

Kalsium terdapat dalam yogurt dan kubis rendah oksalat, brokoli, dan kangkung, dan makanan ini boleh memenuhi sasaran pengambilan kalsium dengan mudah.

 

 

Lebih 1 tahun

Anda harus memastikan pengambilan susu anak anda kepada 400-600mL sehari untuk kanak-kanak berumur 1-3 tahun dan 300-600mL sehari untuk kanak-kanak berumur 3 tahun ke atas. Lepas tu fokus makan tauhu, telur, sayur, daging, dan sebagainya.

Sesetengah ibu bapa mungkin mendapati sukar untuk mengira diet harian anak mereka: berapa banyak ini untuk dimakan, dan sama ada penggunaan itu mencukupi. Mereka percaya bahawa mengambil suplemen kalsium secara langsung adalah lebih baik.

Walau bagaimanapun, suplemen yang dipadankan dengan baik untuk anak anda akan memberikan bukan sahaja kalsium tetapi juga nutrien lain yang menggalakkan perkembangan anak anda dan tabiat pemakanan seimbang yang baik.

 

Leave a comment

Your email address will not be published..

Cart 0

Your cart is currently empty.

Start Shopping